Fabricat în România: tablă cutată zincată şi tip ţiglă metalică pentru acoperişuri, garduri

487
Fabricat în România: tablă cutată zincată şi tip ţiglă metalică pentru acoperişuri, garduri

Producţia industrială românească şi-a schimbat mult trăsăturile definitorii în ultimii 33 de ani, după Revoluţie. Astăzi se produce mult mai mult decât în perioada comunistă, însă unităţile de producţie nu mai sunt mamuţii de altădată, ci unităţi mici de producţie personalizată care deservesc anumite zone ale ţării.

Acoperișul casei este o parte importantă, căreia îi trebuie dată o atenție aparte. Atât siguranța cât și confortul sunt în corelație cu calitatea materialelor folosite. Acoperișul trebuie să fie rezistent și bine izolat, pentru a putea face față tuturor capriciilor vremii.

Un acoperiș metalic are avantaje semnificative în comparație cu alte tipuri.

Una dintre cele mai inspirate opțiuni o reprezintă tabla cutată, un material foarte popular și frecvent utilizat de către specialiștii în construcții pentru acoperișuri, garduri sau garaje metalice.

Tabla cutată

Este un material versatil, care poate fi folosit pentru acoperișuri, garduri, la ridicarea de pereți despărțitori sau pentru alte elemente necesare în gospodărie. Aceasta este rezistentă la intemperii și la rugină, are o rezistență mecanică sporită și răspunde bine la dilatări, contractări sau șocuri de orice intensitate. De asemenea, tabla cutată nu este inflamabilă, nu întreține focul în caz de incendiu. Odată montat de profesioniști, materialul nu necesită îngrijiri speciale.

Tabla cutată este la mare căutare datorită avantajelor pe care le are în fața altor materiale utilizate în același scop. Una dintre trăsăturile care contribuie la popularitatea acestui produs este prețul. Tabla cutată este un material ieftin. În afară de prețul redus de achiziție, are un preț redus și accesibil pentru montaj. Acest lucru este avantajos mai ales în cazul în care ai de acoperit o suprafață întinsă, indiferent că este vorba despre locuința personală sau de un spațiu comercial sau industrial.

Tabla cutata Rufster

Greutatea redusă și ușurința de montaj a tăblii cutate o fac pe aceasta să fie recomandată de către specialiști și arhitecti. Deoarece este ușoară, ea nu pune o presiune foarte mare pe structura de rezistență a casei. Tabla cutată este foarte rezistentă și durabilă, ceea ce ne duce cu gândul că nu necesită alte investitii ulterioare.

Tabla cutată zincată prezintă un strat de zinc peste stratul de oțel, ce acționează împotriva coroziunii și a ruginei. În plus, aceasta este impermeabilă, adică nu permite trecerea apei în straturile interioare. Acest fapt contribuie la o protecție sporită.

Forma specială a tablei cutate reprezintă unul din factorii care o deosebesc de celelalte tipuri de materiale pentru acoperiș utilizate în cazul multor imobile. Diferența este dată de tiparul ondulat, care are rol estetic, dar si practic.

Echipele de profesioniști specializați în montarea tablei cutate te pot ajuta în mai multe feluri. De la calitatea lucrării și până la timpul scurt de executie, colaborarea cu aceștia este de regulă mult mai benefică decât montarea în regim personal.

Indiferent că este vorba despre placarea construcțiilor metalice, de  delimitarea de perimetre interioare sau exterioare, închiderea plafoanelor sau acoperirea superioară a clădirilor, tabla cutată este cheia acestor cerințe.

tabla tip tigla metalica

Tabla tip ţiglă metalică

Este unul dintre cele mai căutate materiale de acoperișuri de pe piață deoarece permite realizarea unui acoperiș frumos și durabil. Cererea mare pentru produsele Rufster se datorează proprietăților operaționale excelente, accesibilității, ușurinței de execuție, muncii de asamblare, duratei de viață lungă.

Țigla metalică este produsă sub forma unei foi profilate din oțel zincat. Materialul de acoperiș este realizat prin laminare la cald cu grosimi diferite: 0,45mm, 0.50 mm, 0,55 mm sau 0.60 mm.

Vorbind despre avantajele plăcilor metalice Rufster, este imposibil să nu menționăm estetica acestui material. Producătorul dispune de o mare varietate de culori, forme și design. Cu ajutorul gamei variate de produse, îți poți decora casa într-un mod neobișnuit, evidențiind-o printre același tip de clădiri.

Cele 4 tipuri de țigle prezente în portofoliul Rufster, Celesta, Nova, Aqua 3D și Terra sunt disponibile în culori lucioase dar și mate. În funcție de tipul stratului final, plăcile metalice sunt acoperite de garanție diferită, de 10 ani, 15 ani, 20 de ani sau 30 de ani.

banner Rufster

Unul dintre principalele avantaje ale plăcilor metalice realizate de Rufster este durabilitatea, garantată de rezistența deosebită și fiabilitatea excepțională a materialului. Prin urmare, un astfel de acoperiș își va păstra aspectul original ani de zile.

Un alt plus important este greutatea mică care nu atrage echipamente complexe la montare. De asemenea, țigla metalică are o rezistență bună la schimbările mari de temperatură, păstrând în același timp toate proprietățile fizice.

Printre avantajele semnificative ale acestui material se evidențiază și economia de bani. Rufster își comercializează produsele la preț de producător, iar țigla metalică are un preț avantajos.

Datorită greutății reduse, este ușor de transportat și instalat, ceea ce scade semnificativ costurile de instalare. În plus, un astfel de tip de acoperiș nu va pune o greutate suplimentară foarte mare pe pereți și fundație, ceea ce afectează și funcționalitatea clădirii și durabilitatea acesteia.

Pe lângă celebra țiglă metalică, RUFSTER mai produce și comercializează: tablă cutată, tablă click, elemente profilate, sisteme de drenaj, folie anticondens, ștacheți metalici, casete de fațadă și profile gips carton.

RUFSTER

RUFSTER este o unitate locală de producţie situată în Rădăuţi, judeţul Suceava care acoperă prin reţeaua de distribuitori aproximativ jumătate din judeţele ţării. Fabrica RUFSTER s-a remarcat prin calitatea învelitorilor metalice produse.

Poți afla mai multe detalii accesând website-ul www.rufster.ro