Amenajarea garajului în prelungirea casei tale

421
Amenajarea garajului în prelungirea casei tale

Construcţia unei case de familie este o operaţiune complexă, care necesită aportul unui arhitect cu experienţă încă din faza de proiectare. Este extrem de important să iei în considerare toate necesităţile familiei tale, pentru a evita neajunsurile ulterioare. Sunt familii care abia după ce au finalizat casa şi au început să o folosească au constatat nevoi suplimentare.

De exemplu, un cuplu a constatat după finalizarea casei că ar avea nevoie de un spaţiu suplimentar de depozitare şi a decis construcţia unei anexe cu două garaje, o bucătărie secundară şi o cămară, plus un generos spaţiu de depozitare.

Garajul este foarte important la casa omului din mai multe considerente: în primul rând deoarece protejează autoturismele de intemperii, asigură o temperatură relativ constantă şi oferă acces rapid la maşină fără a fi nevoie de a ieşi prin ploaie sau zăpadă ca să urci în maşina personală.

Alegerea unei uși de garaj se face în funcție de material, deschidere, spațiul disponibil în garaj și preţ.

Ușile de garaj trebuie să fie întotdeauna sigure, funcționale și ușor de manevrat, să nu afecteze echilibrul termic al casei, să sporească confortul utilizatorilor.

Materialul – De multe ori în funcție de tipul de ușă ales, o ușă de garaj poate fi realizată din lemn, PVC sau panouri metalice.

Estetică – O ușă de garaj îmbracă fațada unei case și din acest motiv, aspectul și finisajul sunt două elemente de luat în considerare cu atenție.

Motorizare – Cu excepția ușii glisante, toate ușile de garaj pot fi motorizate – Confort de durată cu investiție redusă.

Dimensiunile – Acestea reprezintă pasul final crucial în alegerea ușii de garaj.

Tipuri de uși de garaj – În funcție de configurația garajului și de nevoile de spațiu, ușa poate fi cu deschidere verticală sau laterală, fie rulantă, glisantă, batantă, verticală sau secțională deasupra capului.

Amenajarea garajului in prelungirea casei tale

O ușă de garaj secțională este formată din mai multe panouri fixate pe tuburi legate prin balamale. Acest lucru îi permite să alunece de-a lungul unei șine și să fie depozitată chiar sub tavanul garajului. Aceasta este, fără îndoială, cea mai practică soluție de utilizat, mai ales când este motorizată.

Panourile sunt realizate din oțel dublu.Sunt izolate și articulate pentru a facilita mișcarea. Ușile de garaj secționale pot urmări limitele deschiderii cât mai aproape posibil și asigură un pasaj complet neobstrucționat. Potrivită pentru toate garajele, este recomandată în special pentru garajele cu deschidere directă pe trotuar. Ușa de garaj secțională este, de asemenea, foarte des aleasă pentru eleganța sa, calitățile excelente de izolare și gama largă de opțiuni care permit personalizarea totală (modele, culori, accesorii).

Cu panourile sale din oțel și motorizare electrică integrată, ușa de garaj secțională realizată pe măsură este un produs care oferă atât avantajul unei mai bune izolații, cât și un confort sporit de zi cu zi.

Deoarece ocupă puțin spațiu pe tavan, deschiderea ușii de garaj secționale este o alegere interesantă în comparație cu ușile basculante.

Garaje metalice
Garaje metalice

O altă soluţie de amenajare rapidă a unui spaţiu pentru autoturisme o reprezintă garajele metalice. Acestea se produc şi se instalează foarte rapid, având nevoie doar de o temelie turnată. Sunt disponibile într-o multitudine de culori și pot fi asortate cu acoperișul casei sau cu un gard metalic.

Avantajele ușii de garaj secționale

  • Securitate foarte bună
  • Automatizabilă prin telecomandă
  • Excelentă izolare termică și fonică
  • Aspect estetic
  • Utilizarea optimă a garajului
  • Deschidere 100% neobstrucționată
  • Ușă de acces integrabilă.

Studiaţi mai multe priecte de case cu garaj deoarece în ziua de astăzi este cel mai avantajos model de locuinţă.