Este mult mai ecologic să reparăm electrocasnicele decât să le schimbăm

430
Este mult mai ecologic să reparăm electrocasnicele decât să le schimbăm

Trăim într-o societate foarte mult axată pe consumerism, în ziua de astăzi ne gândim mult mai rapid să schimbăm ceva ce nu merge decât să încercăm să reparăm, din păcate inclusiv în relaţiile de cuplu este manifestată această tendinţă.

Însă, ecologia şi economia ne învaţă să salvăm tot ce putem. Esenţialele care ocupă primul loc sunt sănătatea, educația și chiar cele legate de petrecerea relaxantă a timpului liber, întrucât este foarte important să investim pentru a ne îngriji sănătatea și să ne reîncărcăm bateriile călătorind. Prin urmare, în cazul unui eveniment neprevăzut, cum ar fi cedarea unui produs electrocasnic, trebuie să fim deștepți și să cheltuim cât mai puțin. Nu trebuie să ne lăsăm păcăliți de cultura dăunătoare și răspândită de aruncare a secolului al XXI-lea.

Iată câteva avantaje ale reparării electrocasnicelor, cum ar fi un frigider, o mașină de spălat, un cuptor cu microunde sau un aparat de aer condiționat, în loc să cumpărăm altul nou:

COSTURI REDUSE

De exemplu, în caz de stricare a unei mașini de spălat, în 90% din situații sunt implicate costuri mai mici decât achiziționarea unui produs nou. Produsele noi, care au un preț mai mic decât serviciile de reparații, sunt adesea produse de foarte slabă calitate, care vor dura foarte puțin timp fără a avea adesea opțiunea de a fi reparate. Nu cumpărăm pentru a reveni la dilema reparației sau nereparării, ar trebui să reparăm aparatul pe care îl avem deja și să profităm la maximum de el. Acest lucru este recomandat în special dacă plătim electrocasnicele în rate. Să nu ne riscăm să cumpărăm ceva în rate și să îl aruncăm când nu am terminat încă de plătit pentru el. Întotdeauna să încercăm să reparăm acel produs.

PREŢ NEGOCIABIL

În timp ce serviciile oficiale de reparații de electrocasnice sunt o opțiune bună (mai ales dacă avem încă o garanție valabilă), acestea au o mulțime de profesioniști în reparații dispuși să ofere oferte competitive pentru a ne câștiga în calitate de client. Prin urmare, putem obține un preț bun pentru reparație fără a fi nevoie să facem compromisuri la calitate. De cele mai multe ori, pentru achiziționarea unui produs nou, o reducere semnificativă a prețului implică o reducere obligatorie a calității acestuia. În consecință, reparația unui aparat oferă o gamă mai largă de alternative la prețuri accesibile și oferă opțiunea de a negocia.

PROTEJĂM NATURA REDUCÂND RISIPA

Să nu mai vorbim de beneficiul ecologic de a repara electrocasnicele stricate, în loc să le aruncăm la gunoi. Prin această acțiune evităm accelerarea poluării planetei și reducem procesul de distrugere a resurselor importante înainte de timp. Fiecare caz anume trebuie studiat, dar în orice caz, încercarea de a repara un aparat cu piesa de schimb potrivită este o mică acțiune care este foarte benefică pentru ecosistem.

electrocasnice bucatarie

Deşi atelierele de reparaţii electrocasnice nu sunt aşa de răspândite precum magazinele, se găsesc soluţii la îndemână în oraşele din România astfel încât un tehnician de reparaţii să vină la domiciliul dvs pentru a diagnostica problema şi chiar efectua reparaţia pe loc, dacă este posibil.