Rolul sticlei în construcţiile cu arhitectură modernă

0
32
Rolul sticlei în construcţiile cu arhitectură modernă

Înainte de a realiza proiectul unei case unifamiliale sau al unei clădiri rezidenţiale care se doreşte a fi un punct de reper modern şi avangardist, este foarte important să ne consultăm cu arhitecţi şi designeri de interior ce deţin cunoştinţele tehnice de specialitate şi ne pot ajuta cu recomandări pertinente în domeniu.

Sticla este un material extraordinar de aspectuos, din ce în ce mai utilizat în amenajarea exterioară a clădirilor şi la interiorul locuinţelor, birourilor şi spaţiilor comerciale. Este foarte important să fie utilizată sticlă securizată, care nu se sparge precum sticla obişnuită şi nu poate cauza tăieturi. De asemenea, este foarte important ca sticla să fie foarte rezistentă la posibile lovituri sau alte şocuri mecanice, astfel încât să ofere protecţie reală beneficiarilor şi nu să îi pună în pericol.

Vedem astăzi sticla utilizată la clădirile moderne pentru a contura balcoane luminoase transparente sau mate, faţade complete sau pereţi interiori din sticlă, balustrade de protecţie şi chiar podele din sticlă. Impactul acestor elemente este unul vizual extraordinar de modern.

Piatra decorativă este un alt material utilizat atât la exterior, cât şi la interior. Acest material se utilizează cu precădere în inserţii în zona geamurilor sau a uşilor de intrare pe exterior, iar la interior pentru placarea pereţilor din zona şemineelor, a cramelor sau a bar-urilor.

decoratiuni interioare

Lemnul este de asemenea foarte utilizat pentru stilizarea clădirilor la exterior, în jurul ferestrelor şi a uşilor, dar poate fi utilizat şi pentru pereţi interiori decorativi sau pentru stilizarea tavanelor.  Este important de ştiut că utilizarea lemnului la exterior nu prezintă riscuri atât timp cât materialul este tratat împotriva apei cu lacuri, baiţuri şi vopsele specifice.

Metalul este utilizat cu precădere pentru zona acoperişurilor datorită rezistenţei extraordinare la intemperii şi a duratei lungi de viaţă, de peste 50 de ani. Tabla tip ţiglă metalică realizată din oţel este cel mai des utilizat produs pentru realizarea acoperişurilor în zona Moldovei, dar este foarte răspândit şi în celelalte zone ale ţării.

Uşile metalice de exterior şi tâmplăria din Aluminiu pot fi combinate cu succes împreună cu restul decoraţiunilor exterioare pentru a întregi un aspect modern.

Placările exterioare cu marmură, granit sau travertin înlocuiesc cu succes de multe ori tencuiala decorativă, în special în cazul instituţiilor şi al clădirilor comerciale. Aceste materiale prezintă un grad sporit de rezistenţă la intemperii şi se curăţă mult mai uşor cu jetul de apă sub presiune.

promo

Aluglass Design Bruxelles este o companie din Belgia specializată în producţia şi montajul produselor din sticlă: balcoane, balustrade, pereţi vitraţi, cabine de duş. Accesează site-ul www.aluglass.be pentru mai multe idei de design interior. Pagina Réalisations oferă informaţii despre lucrările recente puse în operă în zona Bruxelles din Belgia, o zonă unde sticla este foarte utilizată atât de persoanele fizice cât şi de instituţiile comerciale.

România se dezvoltă extraordinar în sectorul construcţiilor, în toate oraşele mijlocii şi mari din ţară se observă proiecte noi, cu un design arhitectural extraordinar şi o utilizare diversificată a materialelor, care au un impact major asupra stilului de viaţă al beneficiarilor care îşi permit upgrade-ul de la blocurile vechi, comuniste, la cele noi, avangardiste.

agentie SEO & promovare eficienta online